Ryhdy kumppaniksi Jalopellolle

Jalopelto tuo Keravalle uuden tavan tuottaa ruokaa, jossa Jalotuksen palkkaama luomupuutarhuri kasvattaa vihanneksia Keravan kartanon viereisillä pelloilla kaikille Jalopellon jäsenille. Nyt etsimme kumppaneita, jotka haluaisivat ottaa isomman osan pellon sadosta.

Käynnistämme vuoden 2024 aikana uuden tavan tuottaa ruokaa, jossa Jalotuksen palkkaama luomupuutarhuri kasvattaa vihanneksia Keravan kartanon viereisillä pelloilla kaikille Jalopellon jäsenille. Ammattipuutarhuri huolehtii viljelmän hoidosta ja varmistaa, että vihanneksilla on oikeat olosuhteet hyvää satoa varten. Viljelmän jäsenet sitoutuvat ostamaan etukäteen tietyn osuuden viljelmän sadosta, ja tuottaja vastaavasti sitoutuu tuottamaan sadon. Sato noudetaan viikoittain.

Kumppanuusviljely on ruoan tuottajan ja kuluttajan tai muiden kumppaneiden (esim. ravintola, päiväkoti, koulu) yhteistyötä, johon sitoudutaan satokaudeksi kerrallaan ostamaan tietyn osan kumppanuustilan sadosta etukäteen. Näin rahoitetaan tulevan kauden tuotantoa. Viljelijä puolestaan sitoutuu tuottamaan ruokaa sovitusti.

Kumppanuusviljely perustuu tuottajan ja kuluttajan vuorovaikutukseen, keskinäisen luottamuksen ja ymmärryksen kasvattamiseen. Kumppanuusmaatalous on yhteistyötä, riskien jakoa ja iloa ruoantuotannosta.

Jalopelto tarjoaa mahdollisuuden kehittää kestävää ruokakulttuuria, oppia ruoantuotannosta, tehdä ilmastotekoja pienentämällä ruoan hiilijalanjälkeä, vahvistaa luontosuhdetta ja parantaa hyvinvointia. Jalopellolla sitoudumme luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen ja toimintamme perustuu kestävien ruoantuotantotapojen edistämiseen.

Ravintoloitsija, koulu tai päiväkoti – tässä muutamia syitä ryhtyä kumppanuuteen kanssamme:

  • Merkityksellisiä kokemuksia yrityksille, organisaatioille ja perheille: Jalopelto tarjoaa elämyksiä edistäen yhteisöllisyyttä

  • Jalopelto oppimisalustana: Jalopelto elävänä luokkahuoneena, joka edistää oppimista ja ymmärrystä kestävästä ruoantuotannosta ja luonnon prosesseista

  •  Paikallisen luomutuotannon edistäminen: Tue paikallisia maanviljelijöitä ja kestäviä maatalouskäytäntöjä

  • Yhteisön osallistuminen paikalliseen ruoantuotantoon

  • Tuoretta ja paikallista ruokaa: Terveellisempi elämäntapa tuoreiden, paikallisesti tuotettujen ja luomukasvisten kautta

  • Kestävä tuotanto: Osallistu vihreämpään tulevaisuuteen tukemalla Jalopellon sitoutumista ympäristön kannalta kestäviin maatalouskäytäntöihin.

  • Lyhyt toimitusketju: Minimoi ympäristövaikutukset ja varmista tuotantoprosessin läpinäkyvyys pellolta pöytään

  • Tukea ja arvostusta tuottajille: Tunnista ja arvosta paikallisten tuottajien työtä, mikä edistää yhteisöllisyyden ja kiitollisuuden tunnetta.

  • Lisää erilaisten vihannesten käyttöä

  • Ruoan alkuperä tulee tutuksi

  • Osallistu luonnon monimuotoisuuden ylläpitoon

  • Osallistu yhteisöllisiin tapahtumiin, jotka edistävät yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteistä vastuuta.

  • Ruokaturvaa edistämällä kestävää ja paikallista elintarviketuotantoa.

Kumppanuusmaataloudesta innostuneita kuluttajia tai muita yhteisöjä kiinnostaa usein kumppanuusviljelyn mukanaan tuomat mahdollisuudet, kuten luontokokemukset, lasten osallistaminen ruoantuotantoon, yhteisölliset tapahtumat, virkistystoiminta ja ruoantuotannosta oppiminen upottamalla sormet multaa tutulla viljelmällä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

teija.timilsina@jalotus.fi

Edellinen
Edellinen

Ilmianna kestävä palveluntarjoaja Keravalta

Seuraava
Seuraava

Haluatko luoda kestävän elämäntavan suunnitelman? Osallistu kurssille Keravalla